Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Schiphol Tradepark

S.A.D.C. heeft 3VAS gevraagd om kansrijke oplossingen voor de netcongestie op het Europees meest duurzame en innovatieve business park: Schiphol Trade Park (STP) uit te werken en te realiseren. Samen met onze partners hebben we met alle lokale bedrijven het ‘Virtuele Net’ ontwikkeld. Het collectief initiatief (Energie Coöperatie STP – ECOS) balanceert de energievraag (en aanbod) op het middenspanningsnet, waardoor alle bedrijven, ondanks de congestie, toch kunnen worden voorzien in de energievraag via het bestaande elektriciteitsnet. Liander, de regionale netbeheerder, is en blijft eigenaar en beheerder van dit net. Door een innovatief systeem delen de bedrijven realtime de netcapaciteit, maar ook opwek- en opslagcapaciteit. Met maar 30% van de oorspronkelijke netcapaciteit worden bedrijven toch voor ruim 90% van hun elektriciteit hieruit voorzien. Minder dan 10% van de elektriciteitsvraag komt uit lokale batterijen en (als het echt niet anders kan) generatoren.

Door de collectieve ‘deel’oplossing besparen bedrijven ruim 70% van de investeringen, die individueel nodig waren en het equivalent van 250.000 bomen aan CO2 uitstoot.

Datum:
2021 - heden
categorie:
Congestie | Co-creatie | Energietransitie